Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 17 март 2015 г.

Пилешка супа с коприва



Тази супа може да приготвите и без месо.Добър вариант за пролетните пости.

Продукти
за 6 порции
1 голямо пилешко бутче(около 400 г) или бяло месо
1 глава лук
1 с.л. нарязани листа и корен целина
1-2 моркова
1/2 с.л. сол
черен пипер
300 г коприва
6 с.л. ориз
 Време за приготвяне: - 1 час
за подготовка -10
 - за готвене - 50 мин


Приготвяне

Месото се слага да ври в подсолената вода.Прибавят се нарязаните на дребно лук, морков, целината.


  • Копривата се измива и след това се бланшира  в солена вряща вода за около минута. Изплаква се и се нарязва.
  • След като месото е готово, бутчето се изважда и се обезкостява.
  • В бульона се прибавя нарязаната коприва, а след 2-3 минути и оризът.
  • Обезкостеното и нарязано на дребно месо се връща в тенджерата.
  • Вари се още 10 минути  до готовност на ориза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow